Predsednik Pokrajinske vlade uputio je čestitku pripadnicima jevrejske zajednice

Pixabay

Povodom jednog od najvećih jevrejskih praznika – Jom kipura, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je danas čestitku pripadnicima jevrejske zajednice.

„Svim građanima koji slave ovaj veliki praznik želim da ga provedu u dobrom zdravlju, miru i ljubavi okruženi porodicom i prijateljima. Neka ovaj praznik doprinese širenju tolerancije, solidarnosti i razumevanja, jer je složno društvo osnov svakog napretka i uspeha“, navodi se u čestitki predsednika Mirovića.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je pripadnicima jevrejske zajednice jedan od najvećih praznika Jom kipur.

„Ovakvi datumi uvek nas podsećaju na najvažnije humanističke vrednosti toleranciju, međusobno poštovanje i ujedinjenost u ciljevima koji streme opštem dobru. Da provedete ovaj dan sa svojim najmilijama snažnog duha i dobrog zdravlja“, istakao je gradonačelnik Vučević.

Povodom jednog od najvećih jevrejskih praznika, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uputila je čestitku pripadnicima jevrejske zajednice.

„Sa zadovoljstvom čestitam svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Republici Srbiji i Vojvodini Jom kipur, najsvetiji jevrejski praznik“, istakla je sekretar Dragana Milošević i poželela im da vođeni plemenitim idealima svoje vere, ovaj tradicionalni praznik pokajanja, praštanja i pomirenja provedu u miru, dobrom zdravlju i razumevanju.

Vojvodina s ponosom obeležava praznike pripadnika svih svojih vera i nacija, uz obavezu očuvanja kulturnih dobara i duhovne baštine kao svog neprocenjivog nacionalnog bogatstva.