,,Pravi pik u Srbiji sledi za 5, 6 dana“

Printscreen
Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je u izjavi za RTS da se pravi pik u Srbiji očekuje verovatno za pet, šest dana.
Mislim da ovaj pik koji se pominje nije baš pravi pik. Mi ćemo pravi pik imati u celoj Srbiji verovatno za pet, šest dana, iz prostog razloga što merimo šta se dešavalo, od utakmica, skupova koji su bili organizovani, rođendana, svadbi, žurki, a toga je bilo mnogo“, ocenio je Tiodorović.

Nisu verovali da virus može opstati tokom leta?!

Virus je tu, nema nikakvog argumenta da on slabi svoje dejstvo. Smanjuje se broj inficiranih koji ga mogu preneti. U Vranju je specifična situacija sa teškim problemima koje zdravstveni sistem ipak savladava uz pomoć KC Niš. Imamo 83 osobe sa bronho-pneumonijom kao jednom ozbiljnom komplikacijom koja kod 30 odsto njih može preci u pneumoniju„, kazao je Tiodorović.

Kako procenjuje, preduzete su sve mere.

„Svi su u gradu nosili maske. Takođe, zdravstveni sistem se dobro organizovao. Važno je da odlično funkcioniše kovid ambulanta u koju dolaze svi oni koji osećaju tegobe“, istakao je Tiodorović, prenosi Tanjug.

Navodi da građani moraju biti svesni da na testiranje treba da se javljaju oni koji imaju tegobe, a da nema potrebe da oni koji su uplašeni, koji su možda bili u nekom kontaktu, gube vreme i izazivaju gužvu.

Izvor: Tanjug