Pozorišna predstava o tragičnoj ljubavi u Galeriji Matice srpske

SHARE
Pozorišna predstava
vojvodinainfo

Pozorišna predstava „Od raja do beznjenice“, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, biće održana u Galeriji Matice srpske, 29. marta u 20.00 časova.

Pozorišna predstava o tragičnoj ljubavi  velikog srpskog pesnika Laze Kostića i lepe, mlade Lenke Dunđerski, darovite ćerke Lazara Dunđerskog, jednog od najmoćnijih Srba u Austrougarskoj carevini .

Predstava je nastala 2015. godine u dvorcu Bogdana Dunđerskog i do sada je izvedena više od 50 puta u reprezentativnim zdanjima u Novom Sadu, Budimpešti, Zrenjaninu, Pančevu, Beogradu…

Izvodi se isključivo u dvorcima, palatama i zdanjima od kulturno-istorijskog značaja. Otuda je Galerija Matice srpske gotovo njen „prirodni ambijent“ zbog dubokih veza koje spajaju porodicu Dunđerski i Maticu srpsku.

Pre izvođenja predstave „Od raja do beznjenice“ publici će, kao svojevrsni uvod u doba Dunđerskih, biti predstavljen „Testament Bogdana Dunđerskog“, u formi monološkog kazivanja, a nakon nje zainteresovana publika može pogledati, u pratnji kustosa, portrete porodice Dunđerski koji se nalaze u stalnom fundusu Galerije Matice srpske.

Uloge: Jovana Radovanović kao Lenka Dunđerski, Ervin Hadžimurtezić kao Laza Kostić, Miodrag Petrović kao Lazar Dunđerski.

Autor teksta i režija: mr Zoran Subotički.

vojvodinainfo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here