Poznato stanje novosadskog muzičara koji je ranjen na svadbi

Pixabay
Oglas
Klavijaturista Dragoslav B. (32), koga je gost na svadbi pogodio iz sačmarice prilikom šenlučenja, oporavlja se u bolnici u Banjaluci.

Muzičar Dragoslav B. (32) iz okoline Loznice, koji je u nedelju ranjen na jednoj svadbi u mestu Povelič u Republici Srpskoj, oporavlja se u bolnici u Banjaluci, a prema rečima njegovog prijatelja, u nozi ima više od 150 zrna sačme.

NJegov prijatelj, koji je u nedelju bio na svadbi pod šatorom zajedno sa ranjenim klavijaturistom i ostalim članovima benda, kaže da je sve ipak dobro prošlo, kako je moglo da bude.

– Najvažnije je da je Dragoslav dobro, nije životno ugrožen. Pogođen je u desnu butinu i ima više od 150 zrna sačme – kaže član benda, koji je želeo da ostane anoniman. Muzičar objašnjava da se na svadbi, na kojoj su u nedelju svirali, pucalo od jutra. – Ceo dan se pucalo, a ovo se desilo kada je svirka bila završena i kada smo mi iz benda seli da jedemo, dok su tehničari rasklapali opremu. Tada je taj mladić izašao iz šatora i zapucao. Dragoslav je odjednom pogođen u nogu, a ranjen sam i ja, jer ono sačme što nije završilo u njegovoj nozi, jeste u mojoj. Sačma je prošla ispod Dragoslavljeve noge i pogodila mene. Nisam hteo u bolnicu, nego sam sam izvadio četiri, pet komada sačme. I bubnjar je imao nekoliko zrna u ruci – prepričava dramu sa veselja, prenosi Kurir.

Kako ističe, „dobro su prošli, jer je harmonikaš ustao od stola samo 10 sekundi pre pucnjave“. – Da nije ustao, dobio bi sačmu u leđa i ko zna kako bi se sve završilo – priča član benda i dodaje da oni inače sviraju samo na svadbama u restoranima, ali da su sada napravili izuzetak. – Pristali smo da radimo pod šatorom jer poznajemo domaćine, koji su stvarno dobri ljudi. Nažalost, desilo se šta se desilo – kaže on: – Često sviramo i nastupamo, ali nikada nam se ništa slično nije dogodilo. Znamo da ne radimo u biblioteci, ali ovo nismo očekivali. Ovo smo prvi put doživeli, a nadam se i poslednji – zaključuje.

Podsetimo, policija Republike Srpske u nedelju je uhapsila Mileta K. (24), koji je bio gost na svadbi. On se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti, a pretpostavlja se da je tokom šenlučenja, umesto u vazduh, iz sačmarice pucao u šator i povredio državljanina Srbije.

 

Autor: Kurir.rs

Previous articleDanas je Sveta Mučenica Nedelja
Next articleNovosađani koji žele da se bave poljoprivredom mogu do besplatne kuće na selu