Poznat DATUM kada možemo u Grčku

Pixabay
Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je da će građani Srbije, prema trenutno dostupnim informacijama, moći da uđu u Grčku od ponedeljka, 19. aprila, i to ili avionom ili preko graničnih prelaza Promahonas i Nimfeja iz Bugarske.

On je rekao da će državljani Srbije to moći da učine uz potvrdu o vakcinaciji izdatu od nadležnih službi Srbije ili sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, kao i da će svaki putnik morati da popuni i PLF formular 24 sata pre putovanja, prenosi Tanjug.

Za sada, na granici neće moći da se uradi test, već će putnici biti nasumično testirani, naveo je ambasador i dodao da se očekuje da obavezan karantin takođe bude ukinut, najverovatnije od 19. aprila.

„Svim našim državljanima preporučujemo da sačekaju još nekoliko dana da se sve ove informacije objave i u zvaničnom službenom glasniku grčke vlade. Takođe ih pozivamo da se pre polaska na put za sve dodatne informacije slobodno obrate ili ministarstvu spoljnih poslova ili srpskoj ambasadi u Atini, odnosno našim konzulatima u Volosu, na Kritu, na Krfu i u Solunu“, izjavio je Spasojević.

 

Autor: Tanjug