„Poziv Srbije se ne odbija!“

Foto: Instagram PC

Novi kandidat za reprezentativni dres je Uroš Borzaš. Momak rođen u Adi (28.7.1999.), prošao je mlađe reprezentativne kategorije Mađarske, ali je želja da nastupa za „orlove“ bila presudna u odabiru selekcije u kojoj će ostvariti svoje seniorske snove.

– Uroš je talentovan igrač koji je izrazio želju da igra za Srbiju. Iako neće moći da igra zvanične mečeve do jula 2022. godine, ova trenažna nedelja u martu će poslužiti da ga vidimo unutar grupe. Kako uvek kažem, više igrača na koje mogu da računam znači i veći nivo nacionalnog tima. Oni koji su već igrali i oni koji će tek nastupati moraju da napreduju u svojim klubovima kako bi dobili svoje mesto u našim aktivnostima. Uroš odlično napreduje u Tuluzu i njegovi treneri su veoma zavodoljni njegovim učinkom – rekao je selektor Toni Đerona.

Uroš Borzaš veoma je srećan zbog prilike da nastupa za svoju zemlju:

– Sa 13 godina sam otišao u Mađarsku, prvo boravio u Alsoorsu, a zatim u nacionalnoj rukometnoj Akademiji. Prošao sam sve mlađe reprezentativne selekcije Mađarske, radio sa velikim trenerima i ljudima koji su mi pored rukometa bili i podrška u odrastanju. Zahvalan sam celom timu Akademije na čelu sa Janošom Đurkom koji su mi pomogli da odrastem odvojen od roditelja. U Vespremu sam se susreo sa najvećim igračima i trenerima na planeti. U Tatabanji sam sarađivao sa Vladanom Matićem koji je imao poverenje u mene što je nešto što se ne zaboravlja. Imam veliki motiv da nastupam za svoju zemlju. Poziv Srbije se ne odbija! – rekao je Borzaš.

 

(sportskizurnal.rs)