Pozdrav iz Vojvodine – Ostojićevo (FOTO)

Ostojićevo, foto fejsbuk
Oglas

Ostojićevo (mađ. Tiszaszentmiklós) je naselje u Srbiji u opštini Čoka u Severnobanatskom okrugu. Prema popisu iz 2011. bilo je 2324 stanovnika.

Ostojićevo je jedno od najstarijih mesta na severu Vojvodine. Od davnina su se ovde meštani bavili ribolovom, a potom i zemljoradnjom.

Srpska pravoslavna crkva Svetog Nikole, foto Wikimedia

Svoje sadašnje ime je dobilo 1947. godine, po Tihomiru Ostojiću, književniku i uglednom članu i zvaničniku Matice srpske, rodom iz ovog mesta. Raniji naziv mesta je bio Tiszaszentmiklós (u prevodu Potiski Sveti Nikola). Od značajnijih objekata građevinskog i kulturnog nasleđa ističe se Srpska pravoslavna crkva Sv. Nikole završena 1833. godine, i katolička crkva Sv. Josipa podignuta 1907. godine.

Katolička crkva, Ostojićevo, foto Wikimedia

U naselju Ostojićevo živi 2298 punoletnih stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 41,4 godina (39,6 kod muškaraca i 43,1 kod žena). U naselju ima 1048 domaćinstava, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 2,71. Stanovništvo u ovom naselju veoma je nehomogeno, a u poslednja tri popisa, primećen je pad u broju stanovnika.

Pozdrav iz Vojvodine – Jarak (FOTO)

(Wikipedia)

android aplikacija
Previous articleProjekat „Vrednosti mladih opštine Šid“ – Važno je biti dobar primer deci i mladima
Next articleU Hrvatskoj veje sneg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here