Pozdrav iz Vojvodine – Mošorin (FOTO)

Mošorin, foto Fejsbuk
Oglas

Mošorin je naselje u Srbiji u opštini Titel u Južnobačkom okrugu. Nalazi se u Šajkaškoj (jugoistočna Bačka) pored reke Tise i na padinama Titelskog (Šajkaškog) brega. Prema popisu iz 2011. bilo je 2569 stanovnika.

Mošorin, foto mapio.net

U naselju Mošorin živi 2110 punoletnih stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 37,7 godina (36,5 kod muškaraca i 38,9 kod žena). U naselju ima 823 domaćinstva, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 3,36. Ovo naselje je velikim delom naseljeno Srbima (prema popisu iz 2002. godine). U poslednja tri popisa, primećen je porast u broju stanovnika.

Crlva Svetog Nikole u Mošorinu, foto Wikimedia

U periodu od 1945-1995. godine u selo se doselilo srpsko stanovništvo iz oblasti Bijelog Bučja (Teslić) i opštine Kotor Varoši i na taj način uspelo da nadoknadi demografske gubitke sela nakon stradanja tokom Racije u Šajkaškoj 1942. godine.

Prezimena koja se sreću u Mošorinu su Trivunović, Bagić, Tešić, Kalaković, Stanković, Banjac, Kurucin, Maletin, Etinski, Bačkalić. Tu su još Rusmir, Kanazir, Marić, Lišić, Ignjić, Đurić, Slavnić, Pavlović, Bedov, Petakov, Janković, Petrović, Simić, Karanov, Mišljenović, Batić, Čavić, Nestorović. Sreću se još i Marinkov, Kozarev, Čuturilov, Ranisavljev, Lazarevi ć, Jovanović, Jelovac, Požarev, Smiljanić, Josipović, Tubić. Pored njih i prezimena Pešić, Borota, Madžar, Karpić, Spasojević, Đurđević, Prugić, Vlaović, Krunić, Šodolović, Gelić, Đukić, Ivanović, Ilić, Sarić, Jurica i drugi.

Pozdrav iz Vojvodine – Sečanj (FOTO)

(Wikipedia)

android aplikacija
Previous article4 mita o tome zašto žene varaju
Next articleNa današnji dan 15. novembar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here