Pozdrav iz Vojvodine – Dolovo (FOTO)

Foto: RTV (Dejan Valek)
Oglas

Dolovo je seosko naselje koje se nalazi na teritoriji grada Pančeva, u Južnobanatskom okrugu Autonomne Pokrajine Vojvodine, u Republici Srbiji. Prema konačnim rezultatima popisa stanovništva iz 2011. godine, u Dolovu živi 6.146 stanovnika.

Osnovna škola „Aksentije Maksimović“ u Dolovu

Selo Dolovo je po grupisanosti i rasporedu stambenih, pomoćnih i dr. objekata tipično ušoreno naselje centralizovanog tipa, koje je karakteristično za ravničarske predele. Ukupna površina pod stambenim objektima je oko 14,5 km². U centralnom delu naselja nalaze se uglavnom sve javne ustanove, društvene i kulturne institucije : pošta, mesna zajednica i kancelarija, banka, dom kulture sa bioskopskom salom, robna kuća, samousluga i drugi trgovački objekti, zanatske radnje, zdravstvena stanica, apoteka i ugostiteljski objekti.

Stara razgledncia iz Dolova, foto Wikimedia

U blizini Osnovna škola “Aksentije Maksimović” i tereni za fudbal i rukomet sportskog kluba “Dolovo”. Polazeći ka perifernom delu nalaze se privatne kuće, gusto usorene, uglavnom rađene uličnim i prepoznatljivim stilom sa ukrasnim fasadama, ispred kuća su neizbežne klupe.

Crkva u Dolovu, foto Wikimedia

U naselju Dolovo živi 5.390 punoletnih stanovnika. Prosečna starost stanovništva iznosi 39,3 godina (38,1 kod muškaraca i 40,5 kod žena). U naselju ima 2.119 domaćinstava, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 3,23. Ovo naselje je uglavnom naseljeno Srbima (prema popisu iz 2002. godine).

Pozdrav iz Vojvodine – Bač (FOTO)

(Wikipedia)

android aplikacija
Previous articlePreminuo Milutin Mrkonjić
Next articleVREMENSKA PROGNOZA: Danas popodne i uveče pogoršanje, kiša, sneg na planinama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here