Potvrđen drugi slučaj u Hrvatskoj

SHARE
Pixabay

Nekoliko evropskih zemalja prijavilo je prve slučajeve korona virusa, a svi su povezani sa rastućom epidemijom u Italiji.

adsteam seo i izrada web sajta

U Hrvatskoj je zabeležen i drugi slučaj zaraze korona virusom, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš za Hrvatsku radio televiziju (HRT). On je rekao da je reč o bratu mladića koji se smatra nultim pacijentom u Hrvatskoj.

„To je bilo i očekivano, naime brat prvog pozitivnog bolesnika takođe je pozitivan, takođe ima lakšu kliničku sliku. Dobro je da je njegova devojka negativna, ona je zadržana i dalje na posmatranju, pa će se pratiti njeno stanje“, rekao je ministar.

O prvom slučaju zaraze korona virusom juče je izvestio premijer Andrej Plenković rekavši da je zaraženi mladić boravio u Milanu od 19. do 21. februara, prenosi BBC vesti na srpskom.

On se nalazi u karantinu u zagrebačkoj bolnici.

Hrvatski mediji su objavili da je reč o o 26-godišnjem mladiću koji je s devojkom bio u Milanu na utakmici Lige šampiona, a zaposlen je u Eriksonu Nikola Tesla u Zagrebu.

Pošto je on prošlog petka, po povratku iz Italije, bio na poslu, svi zaposleni te firme do daljeg će raditi od kuće.

Više osoba u Hrvatskoj nalazi se u bolničkom ili kućnom karantinu i čekaju se njihovi nalazi.

Međunarodni aerodrom u Zagrebu sprovodi sve potrebne mere zaštite putnika i zaposlenih zbog prevencije koronavirusa i u stalnom su kontaktu s nadležnim službama i ustanovama koje prate situaciju i daju uputstva za postupanje.

adsteam seo i izrada web sajta