Potresna priča o dedi i unicima dobila sretan kraj! Zahvaljujući Gradu Sremska Mitrovica i „S Tamarom u akciji“ Nikolići će dobiti kompletno obnovljenu kuću sa novim pokućstvom!

SHARE
VojvodinaInfo(Narcisa Božić)

Potresna priča iz mačvanskog sela Zasavica dva kod Sremske Mitrovice, o čemu je ‘’Vojvodina info’’ već pisao, dobila je sretan epilog!

adsteam seo i izrada web sajta

Porodica Nikolić, deda Dragoslav(74) i njegovi unuci Dušan(17) i Dejan(14) dobiće potpuno renoviranu kuću sa novim nameštajem i pokućstvom!

Projekat ‘’S Tamarom u akciji’’ od 2016. obnovio kuće za 99 porodica

-Od 2016.godine do sada unapređeni su uslovi života za 99 porodica, renovirano je ukupno 8.300 kvadrata životnog prostora, donirano 20 plastenika, obrađeno oko 2.500 hektara zemlje, a desetoro ljudi je dobilo posao. U predstojećoj devetoj sezoni ekipa serijala pomoći će 26 porodica sa teritorije Vojvodine, dok će emisija o pomoći porodici Nikolić biti emitovana na RTS1 u petak 6.marta u 21 sat, rekla je za „Vojvodina info“ Tamara GrujIć, autorka projekta „S Tamarom u akciji“.

VojvodinaInfo(Narcisa Božić)

U obnovu kuće Nikolića uključio se i Grad Sremska Mitrovica

-Lokalna samouprava odmah se uključila u akciju I obezbedila pomoć svih javnih preduzeća I gradskih službi. JP’’Vodovod’’ obezbedio je priključak na vodovodnu mrežu, a ’’Komunalije’’ kontejnere I kamione za odvoženje starih stvari I nameštaja iz kuće. Akciji su se odazvali I dobrovoljci, majstori zidari, tesari, limari, naglašava Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj.

VojvodinaInfo(Narcisa Božić)

Deda sa unucima živeo u staroj kući bez kupatila

Dragoslav Nikolić je sa unucima živeo u trošnoj kući bez kupatila i osnovnih uslova za život u Ulici Aleksandra Markovića 57 u selu Zasavica dva.

Deda Dragi, kako ga komšije zovu, nakon smrti sina Siniše pre dve godine sam brine o unucima Dušanu i Dejanu, jer je decu ostavila majka pre sedam godina i otišla da živi u Sremsku Mitrovicu kod svojih roditelja.

VojvodinaInfo(Narcisa Božić)

Pre godinu i po dana odvela je sa sobom najmlađeg sina Stefana koji sada ima deset godina , nakon čega je Dejan zbog ogromnog stresa oboleo od dijabetesa i mora sam sebi davati inekcije insulina.

Dečaci su odlični učenici, Dušan drugog razreda Srednje teničke škole „Nikola Tesla“ u Sremskoj Mitrovici, a Dejan sedmog razreda Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević-Narod“u Mačvanskoj Mitrovici.

Svi zajedno živeli su u samo dve prostorije, dok su u jednoj sobi spavali, jeli, učili, a kupali se u koritu.

-Našoj sreći kraja nema! Hvala medijima i svim dobrim ljudima koji su nam pomogli i što će napokon moji unuci imati sve uslove za život i učenje kao i njihovi vršnjaci! Samo da svi ostanemo skupa i da nam se u novoj kući pridruži i najmlađi unuk Stefan, radostan je deda Dragi, željno iščekujući useljenje u novu kuću.

Autor: VojvodinaInfo(Narcisa Božić)

Vratimo osmeh Nikolićima: Deda brine o unucima u trošnoj seoskoj kući, otac im umro, majka ostavila!

adsteam seo i izrada web sajta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here