Potreban dodatni uvoz struje

struja
Photo by Albert Hyseni on Unsplash
Oglas

Pad proizvodnje električne energije u termokapacitetima nastao usled nedovoljne količine uglja koji se doprema, usloviće dodatni uvoz, s obzirom na najavljene niske temperature i očekivan rast potrošnje električne energije, saopšteno je na sajtu Ministarstva rudarstva i energetike.

Zbog havarije na odlagaču u toku je izrada novog odlagališta, kao i montaža novog transportera i novog odlagača, rečeno je na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima na kojoj su predstavljeni najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji.

Na sednici je saopšteno da će „država obezbediti dovoljne količine energije i energenata i za domaćinstva i za privredu u narednom periodu, te da je dodatnim uvozom električne energije i prirodnog gasa osigurana energetska bezbednost“.

Kako je rečeno iz EDS-a, nema velikih problema sa snabdevanjem potrošača u Srbiji električnom energijom i nastavljaju se planirani radovi, a prenosni sistem takođe funkcioniše bez problema.

Na sednici je razgovarano i o stanju u gasnom sektoru u Srbiji i konstatovano da je stabilna snabdevenost domaćeg tržišta, dok se isporuka toplotne energije odvija bez većih problema.

(ekapija.com)

android aplikacija
Previous articleROBERT IZ BAČKE TOPOLE ZA BOŽIĆ POSTAO MILIONER: Od dobijene premije ni dinar neće sačuvati za sebe
Next articleRegistrovan prvi slučaj flurone u Srbiji