Potpisani dokumenti: DNR, LNR, Hersonska i Zaporoška oblast ujedinile se sa Rusijom

0
44
rusija

Dokumenti o ujedinjenju DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti s Rusijom potpisani su na ceremoniji u Kremlju.

Dokumente su zajedno s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom potpisali lideri DNR i LNR, Denis Pušilin i Leonid Pasečnik, šef administracije Zaporoške oblasti Evgenije Balicki i šef administracije Hersonske oblasti Vladimir Saljdo. Nakon potpisivanja sporazuma intonirana je ruska himna.
Dokumenti o ujedinjenju DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti s Rusijom potpisani su na ceremoniji u Kremlju.

„Stanovnici LNR, DNR, Hersonske i Zaporoške oblasti napravili su svoj izbor – da budu sa svojim narodom, da budu sa Otadžbinom, da žive njenu sudbinu, da pobeđuju zajedno sa njom. Iza nas je istina! Iza nas je Rusija“, rekao je ruski lider Vladimir Putin na ceremoniji potpisivanja sporazuma o ulasku novih teritorija u sastav Rusije.

Kako je dodao, Donbas je sada kod kuće, u krugu porodice, gde ga čeka srećna i svetla budućnost.
Lider DNR Denis Pušilin je nakon potpisivanja sporazuma o pristupanju Rusiji izrazio zahvalnost ruskom predsedniku na odlukama koje su postale temelj za obnavljanje istorijske istine i pravde.
On je potpisivanje dokumenta nazvao istorijskim događajem.

„U ime svih stanovnika Donjecke Narodne Republike izražavam duboku zahvalnost predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu za svaki korak, svaku odluku koja je postala temelj za obnavljanje istorijske istine i pravde“, napisao je Pušilin na svom Telegramu.

On je takođe čestitao svojim zemljacima.

„Mi smo kod kuće! Donbas se vratio u Rusiju, Rusija je porasla za milion svojih patriota“, istakao je Pušilin.

Referendumi o ulasku DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije održani su od 23. do 27. septembra. Na osnovu 100 odsto obrađenog materijala u DNR je za ujedinjenje s Rusijom glasalo 99,23 odsto građana, u LNR 98,42 odsto, u Hersonskoj oblasti 87,05 odsto, a u Zaporoškoj oblasti 93,11 odsto.
Putin je prošle sedmice rekao da će podržati odluku žitelja Donbasa, Zaporoške i Hersonske oblasti. Ukrajina ne priznaje rezultate referenduma.