Potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica-Horgoš – Rok za završetak radova 14 meseci

Pixabay
Oglas

Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica – Horgoš (granica sa Mađarskom) potpisan je u vladi Srbije.

Ugovor su potpisali, u ime Vlade Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d generalnog direktora Infrastruktura železnice Srbije Nebojša Šurlan i, u ime izvođača radova, konzorcijuma Karin Komerc MD doo Veternik i RZD International, Krste Dubroja.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i prvi zamenik direktora ruske kompanije RZD International-a Mansurbek Sultanov, prenosi Tanjug.

Momirović je tom prilikom naglasio da će po završetku modernizacije i rekonstrukcije ova pruga biti jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom će vozovi saobraćati brzinom do 120 kilometara na čas, sa najmodernijom pratećom opremom, signalnim i bezbednosnim sistemima, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ugovor predviđa rekonstrukciju pruge dužine 26,63 kilometra za brzine do 120 kilometara na čas i rekonstrukciju staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, stajališta Javno Skladište i Hajdukovo, kao i rekonstrukciju 13 putnih prelaza u nivou i dva pothodnika.

Postupkom javnog poziva za izbor strateškog partnera, objavljenog u aprilu, izabrana je ruska kompanija RZD International, koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom,Karin komerc. Vrednost njihove ponude, koja je ujedno bila jedina na javnom pozivu, iznosi 10.227.146.290,06 dinara bez PDV-a (oko 86,7 mil EUR), navedeno je.

Rok za završetak radova je 14 meseci od uvođenja izvođača u posao, piše Tanjug.

Previous articleU automobilu kod Skupštine Srbije zaplenjeni droga i oružje
Next articleNovosađani pokušali SEKIROM da ubiju mladića, evo kolika ih kazna čeka