POSLEDNJI TRZAJ NAJJADNIJE POLITIČKE I DRUŠTVENE UMOBOLNOSTI – Skandiranje „Ubiji Srbina“ kroz srpska sela u Hrvatskoj na dan Vaskrsa

****POLICIJA JE OBEZBEĐIVALA FAŠISTIČKU ŠETNJU SRPSKIM SELIMA GDE SU SE PEVALE GNUSNE PESME, PA SU NAVODNO NEKI OD NJIH PROCESURIANI (formalnosti radi)….****

Hrvatska policija je privela 14 osoba zbog incidenta u Borovu, kada je grupa od 20-ak mlađih muškaraca urlala „Ubij Srbina“ i „Oj, Hrvatska mati, Srbe ćemo klati“.

Protiv njih je u toku kriminalistička istraga zbog sumnje da su počinili krivično delo javnog podsticanja na nasilje i mržnju, prenosi Index.hr.

Portal navodi da policija juče nije spominjala krivično delo podsticanje na mržnju, već je govorila o prekršaju.

POLITIČKO ODOBRAVANJE – STANJE UMA – STANJE DRUŠTVA U HRVATSKOJ – „Ubij Srbina“

  • Penava protiv pretnji, nalazi opravdanje za incident – 

Policija nije odmah reagovala, a načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović izjavio je da je intervencija policije usledila tek kad su ga videli da snima.

Policija mu je na to odgovorila da su „procenili koji je najpovoljniji trenutak“ za intervenciju.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, za incident u Borovu, gde je grupa ljudi marširala ulicama uzvikujući antisrpske parole, pokušao je da nađe opravdanje u tome što, kako je rekao, nisu kažnjeni krivci za smrt 12 policajaca pre 30 godina.

U Borovu, gde uglavnom živi srpsko stanovništvo, na pravoslavni Vaskrs, grupa muškaraca je skandirala „Ubij Srbina!“ Istu grupu pratilo je više policijskih vozila, ali niko nije odmah reagovao.

BOLEST NEIZLEČIVA – “Mi ne pijemo vina, samo krvi SRBINA iz KNINA”