Posle tri godine uhapšen osumnjičeni za ubistvo navijača Vojvodine

Foto: MUP
Banjalučka policija u akciji „Logan“ uhapsila je Stefana Stefanovića (28) iz Novog Sada, za kojim Interpol Beograd traga zbog teškog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29) u diskoteci „Di end“ kod hotela „Park“ 2017. godine.

Zajedno sa Stefanovićem uhapšeni su Slobodan Stanković, pripadnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, te taksista Bojan Đurić iz Banjaluke. Oni su osumnjičeni za pružanje podrške beguncu od srpskog pravosuđa, a sumnja se da su bili umešani u i u trgovinu narkoticima, falsifikovanje isprava i druga krivična dela.

U PU Banjaluka je potvrđeno da su uhapšene četiri osobe.

– Izvršenim proverama kroz službene evidencije utvrđeno je, da je za licem S.S. iz Novog Sada raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog počinjenog krivičnog dela teško ubistvo. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banjaluka – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona kaže da je u okviru akcije „Logan“ izvršen pretres stana u Banjaluci, koji je koristio begunac S. S. pri čemu je pronađeno 30 grama kokaina i oko 60 grama marihuane.

– Pronađena je i oduzeta veća količina novca, vaga za precizno merenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, kao i falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švajcarske na isto ime, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela – istakla je Mučibabić.

Ubijen u noćnom klubu

Milan Pribaković (29) upucan je oko 6 sati ujutru u novosadskom hotelu „Park“. Bio je navijač Vojvodine. U istoj pucnjavi, drugi muškarac (31) ranjen je u stopalo.

Ekipa hitne pomoći pokušala je da reanimira Pribakovića, ali bezuspešno.

Ranjeni R.S. u pucnjavi prevezen je u Urgentni centar, a zatim je pušten kući nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru.

 

(Telegraf)