Posle najtežeg DANA u Vojvodini, moguće uvođenje novih mera?

Oglas

Epidemiološka situacija u Vojvodini, po oceni epidemiologa, nepovoljna je i postoji i dalje porast zaraženih i obolelih, a u sredu je bio najveći broj obolelih u jednom danu u Vojvodini, izvavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

„Juče, do 15 časova, imali smo najveći broj obolelih u jednom danu u Vojvodini, ukupno 162. Od toga 79 u Novom Sadu, što pokazuje da je ovaj grad i dalje najugroženiji. Verovatno ćemo u Novom Sadu morati da preduzmemo dodatne mere, ali o tome će odlučiti gradski štab“, rekao je Mirović na konferenciji za novinare, održanoj na platou ispred zrgade Vlade.

U Kliničkom centru Vojvodine od covida 19 leči se 254 pacijenta i oni su smešteni u korona-centru.

U prethodna dva dana preminula su dva pacijenta, rekao je Mirović, preneo Tanjug.

„Iz Novog Sada je 161 pacijent, deset iz Vrbasa, devet iz Zrenjanina. Ukupno je 1.621 aktivni slučaj u celoj Vojvodini, od čega je u Novom Sadu 796, dakle najviše“, rekao je Mirović.

Govoreći o pacijentima koji su smešteni u opštim bolnicama po gradovima u Vojvodini, Mirović je rekao da je u bolnici u Pančevu 102 obolela, u Vrbasu 29, Subotici 57, Sremskoj Mitrovici 112, Vršcu 22, Somboru 17, Zrenjaninu osam.

Od početka epidemije u Vojvodini preminulo 63 osobe

Mirović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao „da nema nikakvih teorija zavere o broju preminulih“, te naveo da su od početka epidemije u Vojvodini preminule 63 osobe.

„Dobra vest je da imamo dvoje obolele dece. Imali smo četvoro, a dvoje se oporavilo“, rekao je on.

 

(Tanjug)

Previous articleUkradena dva automobila u Novom Sadu
Next articleBIZARNO: Zmija ga napala dok je vozio, policija ga zaustavila zbog brze vožnje