Porodicama u Vojvodini dodeljeno 250 miliona dinara za bolje uslove stanovanja

Autor : Ванилица
Oglas

Porodice u kojima se rodilo treće ili četvrto dete, njih 237, od 1. januara 2020. godine dobile su bespovratna sredstva od Pokrajinske vlade za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Sredstva u ukupnom iznosu od 250 miliona dinara odobrena su za adaptaciju ili dogradnju za 166 porodica, dok je 71 ugovor potpisan za kupovinu kuća.

– Želimo da obezbedimo budućnost za našu decu, bolje i kvalitetnije uslove života. Pokrajinska vlada je 2018. godine uvela ovu meru kao vid podrške višečlanim porodicama. Od tada su obezbeđena sredstva u iznosu od 543,5 miliona dinara, čime je 507 porodica dobilo bolje uslove stanovanja – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Prema njegovim rečima, za ovu vrstu pomoći vlada veliko interesovanje, što znači da će i u narednim godinama biti nastavljen ovaj vid podrške.

– Ove mere daju konkretne rezultate – u Vojvodini smo 2018. godine imali 2.247 porodica u kojima se rodilo treće dete, a 2020. godine bilo ih je 2.349 – izjavio je Mirović, prenosi sajt Vlade Vojvodine.

SPOMENIK PODIGNUT TOKOM VELIKE EPIDEMIJE KOLERE: Renoviran tokom pandemije COVID19

(eKapija.com)

android aplikacija
Previous articleNajmoćniji fermentisani proizvod – Kiseli kupus
Next articleVozio bez vozačke dozvole, bio pozitivan na kokain

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here