PONOS SRBIJE: Naši studenti OSVOJILI OKSFORD

Pixabay

Na prestižnom debatnom turniru na Oksfordu, studenti iz Srbije ostvarili su ogroman uspeh i pobedili u finalu turnira u otvorenoj (glavnoj) kategoriji, saopštila je Otvorena komunikacija – akademska debatna mreža koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga.

Na debatnom turniru na Univerzitetu Oksford, koji je jedan od najprestižnijih i najstarijih debatnih turnira i koji se održava već više od 50 godina, Miloš Marjanović i Janko Đorđević sa Pravnog fakulteta u Beogradu, osvojili su prvo mesto u otvorenoj kategoriji.

Otvorena komunikacija

Ove godine na turniru je učestvovalo više od 250 studenata iz celog sveta, a u otvorenoj kategoriji pretežno se takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik.

Prvi put u istoriji ovog turnira je tim koji nije sa engleskog govornog područja osvojio finale ove kategorije, a takmičili su se protiv timova sa Univerziteta Harvard (SAD), LSE Univerziteta (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Univerziteta Hart House (Kanada).

Pored ovog velikog uspeha, Miloš Marjanović je takođe proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Janko Đorđević osvojio 6. najbolje govorničko mesto, navedeno je u saopštenju.

 

Autor: Beta