Pomozimo baki Slobodanki da pronađe smeštaj pre zime

Pixabay/Ilustracija
U trošnoj kući bez vrata, prozora, vode i struje živi baka Slobodanka u koju se uselila pre nekoliko dana. Slobodanka je stara i bolesna, a kako bi izdržala jaku zimu koja se približava njoj je svaka pomoć potrebna.

Prenosimo vam u celosti tekst redakcije Radio televizije Vojvodina:

Slobodanka Šelest živi kao beskućnik već dve godine. Na ulazu u njen privremeni dom umesto vrata i prozora zatekli smo ćebad i najlone koji je štite od vetra i kiše. Bez muža ostala je pre nekoliko godina i od tada je prepuštena sama sebi.

„Teško je ako me neko napada i ne razume, šta da radim. Meni je čak jedan policajac kupio graška da jedem, šta mislite. Meni je jako neprijatno, ali šta mogu jedino da prosim“, rekla je Slobodanka Šelest.

Život u ovim nehumanim uslovima je izuzetno težak, pogotovo što je Slobodanka stara i bolesna. Donatori i volonteri, među kojima i njene komšije, uspeli su da joj obezbede šporet, hranu i malo drva, koja su joj preko potrebna za jaku zimu koja predstoji.

„To su bukvalno uslovi koje nikom čovek ne bi poželeo. Baka tada u tom trenutku nije imala ni šta da jede, ni najosnovnije. Ono što je cilj, pošto se veliki broj ljudi javio na moju objavu, sada nam nije neophodna hrana, znači neophodno nam je da se javi neko ko bi nam ponudio neki smeštaj za baku“, saopštila je Antonija Vojisinović, udruženje „Ruka za druga“.

Udruženje je za tri godine svog postojanja pomoglo velikom broju beskućnika, a trenutno se stara o njih 30-ak. Svi koji donacijama žele da pomognu baki Slobodanki to mogu učiniti putem, fejsbuk stranice ,,Ruka za druga”.

Fotografije sa lica mesta pogledajte na sajtu RTV.

Autor: RTV (Nemanja Popadić)