Položen kamen temeljac za 150 stanova snaga bezbednosti

Foto: Narcisa Božić

U mitrovačkom naselju ’’Kamenjar’’, gde je već izgrađeno 190 stanova, danas je i zvanično počela izgradnja još 150 stanova za pripadnike vojske i policije Republike Srbije.

Na svečanoj ceremoniji kamen temeljac položili su ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Foto: Narcisa Božić

-Drago mi je što je ovo već šesti grad u kome počinjemo izgradnju stanova za snage bezbednosti, uskoro počinjemo radove i u Beogradu. Ovo pitanje nije rešavano decenijama, a sada će i pripadnici naše policije i vojske biti stambeno zbrinuti, rekla je Mihajlovićeva, napominjući da je u izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u celoj Srbiji država uložila 300 miliona evra.

Foto: Narcisa Božić

-Ovo radimo za ogroman broj ljudi. Odluku da se grade ovi stanovi doneli smo na osnovu inicijative predsednika Aleksandra Vučića pošto smo uspeli da konsolidujemo zemlju i finansijski je osnažimo. Konaćno će to osetiti i ljudi koji čuvaju našu bezbednost svakodnevno rizikujući svoje živote, naglasio je Stefanović.

Grad Sremska Mitrovica obezbedio je zemljište za izgradnju stanova, u narednom periodu biće izgrađeni i pristupni putevi, a rok za završetak radova je 16 meseci.

AUtor: Narcisa Božić