Policija istražuje mečeve rukometašica Prve lige Vojvodine

Pixabay
Oglas

Rukometni savez Srbije (RSS) saopštio je da je pokrenuta istraga povodom ishoda utakmice između rukometašica Temerina i Ravangrada, koja je završena rezultatom 86:15.

„Održan je hitan sastanak rukovodstva i komesara za bezbednost RŠ sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine povodom ishoda utakmica 20. kola Prve rukometne lige Vojvodine za žene odigranih između Temerina i Ravangrada, koja je završena rezultatom 86:15 (43:5) i Mokrin – Ruma, koja je završena rezultatom 18:47 (6:33)“, navode iz RSS.

S obzirom da se Temerin i Ruma bore za ulazak u drugi rang takmičenja da na tabeli imaju isti broj bodova, gol razlika između ove dve ekipe ć odlučivati o prvaku.

„Rukovodstvo RSV se na osnovu zahteva direktora Prve lige Vojvodine za žene obratilo RSS i dostavilo prikupljeni materijal u vezi izražene sumnje na narušavanje integriteta i regularnosti takmičenja, a samim tim i ugleda Rukometnog saveza Vojvodine, Rukometnog saveza Srbije i rukometnog sporta uopšte“.

„Na osnovu svega iznetog na sastanku doneta je odluka o podnošenju krivične prijave nadležnom teritorijalnom organu Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštvu Republike Srbije, koji će raditi na utvrđivanju eventualnih odgovornosti i krivice“.

Rukometni savez Srbije, kao i Rukometni savez Vojvodine, poštujući pravila i principe sporta i fer pleja, beskompromisno se zalažu da sve strane uključene u rad, sprovođenje i učešće u rukometnim takmičenjima RSS, postupaju u sportskom i takmičarskom duhu, rukovodeći se načelima olimpizma, razvoja i promocije rukometnog sporta u Srbiji.

(rtv.rs)
android aplikacija
Previous articlePripremno ročište vozaču za smrt učiteljice Tijane Bilić 10. maja
Next articleNemačka bi da ukine sankcije Rusiji, samo ako Ukrajina pristane?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here