Policajac uhapšen zbog pokušaja ubistva Novosađanina u Tivtu

SHARE
HAPŠENJE
Policajac iz Kotora D. Ž. uhapšen je zbog sumnje da je u Tivtu pokušao da ubije Novosađanina S. A. (30), saopštila je crnogorska policija.
vojvodinainfo

Novosađanin nije životno ugrožen, a u tuči i pucnjavi je zadobio povrede glave, pa je s prostrelnom ranom hospitalizovan u risanskoj bolnici.

Policijski službenik je osumnjičen da je u petak ujutru, oko 2:40 časova, u vreme kada nije bio na dužnosti, u diskoteci „Vin“ u Tivtu vatrenim oružjem ranio državljanina Srbije nakon čega se udaljio sa lica mesta.

Prethodno je došlo do verbalnog konflikta, a potom i tuče više osoba. Policijski službenici su nedugo nakon izvršenog krivičnog dela došli do saznanja koja su ukazivala na sumnju da je D.Ž. izvršilac i od tog momenta se tragalo za njim.

Uz krivičnu prijavu biće priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Tereti se za pokušaj ubistva, a protiv njega će biti iniciran i disciplinski postupak.

Prema informacijama „Vijesti“, policajac D. Ž. angažovan je i na poslovima obezbeđenja tivatske diskoteke u kojoj je u noći između četvrtka i petka ranjen Novosađanin. Iz vrha UP-a „Vijestima“ je nezvanično rečeno da je pucnjavi prethodila čarka u diskoteci. Navodno, prijateljice S. A. i J. M. (29) iz Vrbasa posvađale su se sa drugim gošćama diskoteke, zbog čega je obezbeđenje reagovalo i izbacilo Vojvođane.

„Vijesti“ saznaju da su im Novosađanin i Vrbašanin zapretili da će se vratiti i obračunati sa njima, što su i uradili oko dva sata ujutru.

„S velikim čekićem i šipkama vratili su se i napali pripadnike obezbeđenja na ulazu objekta. Savladali su ih, ušli u noćni klub i počeli da lome inventar. U tuči na ulazu jedan od napadača čekićem je udario u glavu pripadnika obezbeđenja B.V, a tokom nastavka obračuna u objektu došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen Novosađanin S. A.“, kazao je sagovornik portala.

Autor: Srna, Vijesti

vojvodinainfo