Poginuo ruski ministar Ziničev

en.wikipedia.org
Oglas
Ruski ministar za vanredne situacije Jevgenij Ziničev poginuo je na dužnosti, spasavajući život jednoj osobi tokom međuresornih vežbi u ruskom gradu Noriljsku, saopštilo je danas to Ministarstvo.

„Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je ministar za vanredne situacije Evgenije Ziničev tragično stradao, spašavajući ljudski život dok je vršio svoju dužnost u Noriljsku, tokom međuresornih vežbi za zaštitu artičke zone u vanrednim situacijama“, navodi se u saopštenju ministarstva, a prenosi TAS S.

Glavna urednica ruske televizije RT Margarita Simonjan objavila je detalje nesreće, navodeći da je Ziničev stajao na platformi sa snimateljem, koji se okliznuo i upao u vodu, dodaje Rojters.

„Bilo je dosta očevidaca, ali niko nije imao vremena ni da razmisli šta se dogodilo kada je Ziničev skočio u vodu zbog osobe koja je pala i udario u izbočen kamen“, navela je Simonjan.

Kako je dodala, i snimatelj je poginuo ovom prilikom.

Ziničev je rođen 18. avgusta 1966. godine u Lenjingradu, današnjem Sankt Peterburgu, podseća TAS S.

Od 1987. godine radio je u agencijama za državnu bezbednost.

Ziničev je krajem jula 2016. godine imenovan za vršioca dužnosti gubernatora Kalinjingradske oblasti.

U periodu od oktobra 2016. do maja 2018. godine, bio je zamenik direktora Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije.

Na čelo Ministarstva za vanredne situacije imenovan je 18. maja 2018. godine.

Vučić uputio saučešće povodom smrti Ziničeva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća ruskoj vladi, porodici i prijateljima ministra za vanredne situacije u Vladi Ruske Federacije Evgenija Ziničeva koji je danas preminuo, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

Kako je naveo, sa tugom je primio vest o tragičnoj smrti ministra Ziničeva, koji je, kako kaže, posvetio život spašavanju drugih u najtežim situacijama.

„Izražavam najdublje saučešće Vladi Ruske Federacije, porodici, kolegama i prijateljima ministra Ziničeva“, naveo je Vučić u saučešću.

Saučešće Putina zbog pogibije ruskog ministra

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je danas najdublje saučešće zbog pogibije ruskog ministra za vanredne situacije Jevgenija Ziničeva, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je za TASS rekao da je smrt Ziničeva „veliki gubitak“.

„Putin je izrazio najdublje saučešće zbog tragične smrti Ziničeva. Predsednik i Ziničev sarađivali su godinama“, ukazao je Peskov.

Previous articleInstitut za javno zdravlje Srbije: U Vojvodini najlošija voda za piće
Next articleGradsko vatrogasno takmičenje održano u Sajanu