Podvodna izložba fotografija u Pančevu!

Foto: Pixabay/Ilustracija
Na gradskom bazenu u Pančevu organizovana je izložba fotografija pod vodom. Da bi pogledali slike na dnu bazena posetiocima je potrebna ronilačka oprema, izveštava RTV.

Podvodna izložba „Živo more“ na Zatvorenom bazenu u Pančevu prikazuje 30 fotografija. Na njima je skriveni svet Jadranskog mora nedostupan oku plivača sve dok ne zaroni u njegove dubine. Potrebno je puno sreće da se napravi dobra fotografija, odgovarajuća oprema a pre svega veština kaže Janez Kranjc iz pančevačkog kluba „Svet ronjenja“ za RTV.

Ideja je da se ronjenje približi kao sport ljudima, da vide da to nije ništa previše komplikovano i previše ekstremno i da je to sport za koji se nadamo da će u budućnosti postati masovniji„, rekao je Janez Kranjc.

I ovoga puta videlo se da ronjenje i podvodna fotografija zanimaju pančevce.

„Nisam nikada ronio. Danas mi je bio prvi put i svidelo mi se sve. Baš je dobro, treba da se proba. Gledao sam fotografije kada sam malo bolje naučio da se održavam pod vodom“, izjavio je Mihailo Dragičević.

Za par sati više od 60 posetilaca dobilo je priliku da uživa u izuzetnim fotografijama i stekne prva ronilačka iskustva.

 

Izvor: RTV