Počinje sređivanje Doma zdravlja u Rumi

hospital
Image by StockSnap from Pixabay
Oglas

Zahvaljujući tome što je Opštinsko veće opštine Ruma na poslednje održanoj sednici usvojilo Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Ruma – drugi rebalans, uslediće značajna ulaganja u rumski Dom zdravlja, ističu iz lokalne samouprave.

Novi budžet omogućiće ulaganja u zdravstvo i zdravstvenu zaštitu građana. Pored 15 miliona dinara koje je lokalna samouprava opredelila za nabavku nove medicinske opreme i aparata, na spisku prioritetnih potreba Doma zdravlja u Rumi naći će se i rekonstrukcija postojeće kotlarnice.

Očekuje se da prva rekonstrukcija Doma zdravlja u Rumi počne već tokom leta, među prioritetnim stavkama koje je neophodno rekonstruisati nalazi se kotlarnica , koja je bila devastirana i koja je zaposlenima u Domu zdravlja ali i pacijentima zadavala mnogo problema, istakao je dr Zoran Slavujević direktor Doma zdravlja Ruma.

Pored održavanja apoteke i isplata plata farmaceutima zaposlenim u najvažnijoj zdarvstvenoj ustanovi u Rumi, iz lokalne samouprave , zahvaljujući drugom ovogodišnjem rebalansu budžeta, najavljuju krečenje, pranje fasade, promene u enterijeru koje će se odnositi i na stolice u čekaonicama, ali uslediće i nabavka nove medicinske opreme.

Iz Gradske kuće poručuju da nastoje da na najbolji način rasporede budžet, a da time obuhvate sve segmente života koji su bitni za bolji kvalitet života građana.

(rtv.rs) 
android aplikacija
Previous articleSaobraćajno pravilo koje je posvađalo auto škole i sud: Znate li vi odgovor?
Next articleOvaj tip ženskog lica je muškarcima najprivlačniji – iznenadićete se