Počinje gradnja fabrike u Pančevu, plata 1.900 evra

Foto: Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra biti položen kamen temeljac za izgradnju fabrike i razvojnog centra nemačke kompanije Brose u Pančevu i istakao da će njeni radnici imati prosečnu platu od 1.900 evra.

„To je fabrika kakvu smo sanjali u Srbiji, pošto će prosečna plata biti 1.900 evra“, rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu, gde je danas položen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike kompanije „Bari Kalebaut“ (Barry Callebaut).

Ugovor za investiciju nemačke kompanije Brose, vrednu više od 180 miliona evra kojom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u Pančevu, potpisan je krajem novembra 2019. godine.

Brose,Promo

Vučić je rekao da će ta, još jedna od novih fabrika u Vojvodini, koja je, a naročito Banat, tokom prethodne vlasti poprilično propala, mnogo značiti.

Banat sada podižemo, naglasio je Vučić i dodao da su lopovluk i pljačka bivšeg režima taj vojvođanski region doveli u stanje kao u najsiromašnijim opštinama na jugu Srbije.

Predsednik dodaje da je, sa druge strane, Srem daleko iznad, ne računajući Novi Sad, kao i da je stopa nezaposlenosti u Rumu, Inđiji, Pećinci, Pazovi i drugim ispod pet odsto, prenosi RTV.

To nam je potrebno i za Banat i Bačku i na tome će se raditi, poručio je Vučić.

Više o fabrici, radovima i planu u daljem tekstu OVDE