Počeo 88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Image by Franz W. from Pixabay
Oglas

U Novom Sadu otvoren je 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Sajmovi se održavaju od 18. do 24. septembra na Novosadskom sajmu.

Manifestaciju je otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Matić je istakla da je ova manifestacija značajna zbog toga što naši poljoprivredni proizvođači imaju priliku da se upoznaju sa novim trendovima i tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji, prisustvuju stručnim skupovima i pronađu novi način za plasman svojih proizvoda.

Prema njenim rečima, Srbija će tokom trajanja ove smotre sigurno biti centar regiona kada je reč o poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da se veliki broj kompanija iz regiona i šire na ovom sajmu upoznao sa tržištem Srbije, potpisao prve ugovore i što će se narednih godina vraćati u Novi Sad radi učešća i posete ovoj manifestaciji.

Ovogodišnja zemlja partner Međunarodnog sajma poljoprivrede je Češka Republika, a otvaranju su prisustvovale i delegacije Republike Srpske i Belorusije.

Pozdravljajući prisutne zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić je izrazio zadovoljstvo što su nakon pauze izazvane pandemijom korona virusa hale Novosadskog sajma ponovo ispunjene štandovima izlagača.

– Sajamska industrija je jedna od najviše pogođenih u prethodne dve godine, i radili smo mnogo da nastavimo tamo gde smo stali. Nije moguće promeniti koncept redovnog sajma, navikli smo da tu manifestaciju posetimo lično i da je na taj način doživimo. Zato se danas posebno radujem što imamo veliki broj stranih izlagača, što su domaći izlagači sve prisutniji jer je to je znak da privreda i poljoprivreda ne posustaju usled negativnih posledica pandemije – izjavio je Đurić.

Poljoprivredni sajam, Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije održavaju se uz dozvolu Kriznog štaba i poštovanje epidemioloških mera, a primaće vakcinisane i nevakcinisane posetioce. Vakcinisani će prilikom ulaska prikazivati Digitalni zeleni sertifikat – potvrdu o vakcinaciji. Oni koji nisu vakcinisani u krug Sajma mogu da uđu uz Digitalni zeleni sertifikat – potvrdu o preležanom KOVIDU – 19, negativan PCR test ili negativan antigenski test koji neće biti dodatno naplaćivan.

 

 

 

(ekapija.com)

android aplikacija
Previous articleNovi propisi za korišćenje godišnjih odmora tokom pandemije
Next articleKako da maksimalno iskoristite prostor u malim kuhinjama