Počelo rušenje stare škole u Mačvanskoj Mitrovici

SHARE
Foto: Narcisa Božić

Radovi na izgradnji nove Osnovne škole ’’Dobrosav Radosavljević-Narod’’ u Mačvanskoj Mitrovici ušli su u drugu fazu rušenjem stare škole radi izgradnje fiskulturne sale.

vojvodinainfo

Nova škola za 500 učenika sa učionicama i službenim prostorijama, u čiju izgradnju su država i grad uložili 120 miliona dinara, svečano je otvorena prošle godine.

Druga faza projekta obuhvata izgradnju nove fiskulturne sale, nekoliko kabineta i školske kuhinje za šta je iz Ministarstva prosvete obezbeđeno još 80 miliona dinara.

Grad Sremska Mitrovica gradi dve i obnavlja nekoliko škola

Foto: Narcisa Božić

-Cilj lokalne samouprave je da poboljša uslove za boravak dece u školama na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Izgradnja nove Osnovne škole ’’Jovan Popović’’ ulazi u drugu fazu, kao i škole u Velikim Radincima. Na mestu ove stare azbestne škole gradi se nova fiskluturna sala, a radovi će biti završeni do početka nove školske godine, kaže Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Roditelji decenijama tražili rušenje azbestne škole

Stara škola u Mačvanskoj Mitrovici podignuta je 1963.godine kao montažni objekat napravljen od azbestnih ploča sa rokom trajanja od 30 godina. Zbog lošeg dejstva kancerogenih azbestnih ploča, koje su se vremenom pretvarale u prašinu ugrožavajući zdravlje i zaposlenih i učenika roditelji su uporno slali peticije na adrese svih nadležnih institucija tražeći rušenje stare i izgradnju nove škole.

Autor: Narcisa Božić

vojvodinainfo