Počeli radovi na rekonstrukciji fudbalskog stadiona “Detelinara”

Foto: Nsuživo.rs

Napreduju radovi na rekonstrukciji stadiona Detelinara, na kojem svoje domaćinske utakmice igra novosadski klub RFК “Novi Sad 1921”.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove i tom prilikom je rekao: “U poseti smo Sportskom društvu ‘Radnički’ i velikom fudbalskom klubu ‘Novi Sad 1921’ koji pripada toj porodici. On poseduje dugu tradiciju, a uživa i veliku podršku, pre svega na Detelinari, te zaslužuje i posebnu pažnju. Decenijama na objektu koji se nalazi u Rumenačkoj ulici, ništa nije rađeno i lako je vidljivo njegovo loše stanje. Ove godine je Grad preko Uprave za imovinu krenuo u rekonstrukciju 1160 m2 poslovnog prostora, odnosno mesta gde su predviđene kancelarije, teretana, svlačionice i apartmani za igrače, a ta investicija je vredna oko 70 miliona dinara.

Očekujem da to bude završeno u roku od tri meseca i da sve bude kompletno gotovo do septembra, oktobra ove godine. Takođe, tribina se nalazi u lošem stanju i imamo desetak lokala od kojih se samo polovina koristi. Želimo da sve to prvo pravno regulišemo kroz uređenje imovinsko-pravnih odnosa, i da potom sredimo i tribinu sa svlačionicama, sanitarnim čvorom, kupatilima i fasadom prema ulici. Novac je već obezbeđen, ali čekamo rešavanje pravnih pitanja sa Кatastrom za nepokretnosti, te ćemo pristupiti realizaciji planova. U prostorijama koje se trenutno renoviraju je sedište čak šest sportskih klubova, praktično kompletna zajednica Sportskog društva ‘Radnički’ i ulaganje u ovaj stadion je jedan vid podrške Detelinari i ovim klincima koji vredno treniraju, kao i omladincima.

Treba uvažiti sve one koji žele da uživaju u ovoj divnoj igri, a kvalitetniji fudbal ćemo gledati ukoliko više sredstava budemo ulagali u sport. Prioritet su nam deca i njihovo bavljenje sportom.”

Gradonačelnik je fudbalerima koji su imali trening prilikom njegove posete poželeo sportsku sreću na baražnoj utakmici koju će igrati za nekoliko dana u Staroj Pazovi.

(nsuzivo.rs)