
Džejmi Oliver predlaže nešto drugačiji preliv za krompir salatu. Napravite salsa verde sos (zeleni sos) i poboljšajte ukus vaše salate.
Sastojci:
- 450 g krompira
- 2 čena belog luka
- malo kapra
- 2-3 kisela krastavčića
- 6 fileta inćuna
- svež peršun
- svež bosiljak
- sveža nana
- 1 kašika dižon senfa
- 40 ml crvenog vinskog sirćeta
- 120 ml maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Za sos: Sitno iseckajte luk, kapar, inćune, krastavce, peršun, bosiljak i nanu. Dodajte u to senf i sirće, pa promešajte. Zatim postepeno sipajte maslinovo ulje dok ne dobijete željenu gustinu. Posolite i pobiberite.
Krompir obarite, ali ne sme da se raspada i prelijte sa sosom. Lepo izmešajte da krompir dobro upije sos.
Related
O nama
VojvodinaINFO je portal informativnog tipa, sa vestima prvenstveno sa područja lokalnih sredina sa područja AP Vojvodine, bitnijih vesti iz Srbije i Regiona. Naši posetioci mogu da se informišu o raznim dešavanjima iz svojih lokalnih sredina na jednom mestu i bitnijih vesti o funkcionisanju državne i lokalne uprave na teritoriji AP Vojvodine. Kategorije koje mi želimo da približimo građanima sa teritorije AP Vojvodine su prvenstveno dešavanja iz oblasti kulture, sporta, društva, privrede, turizma, lokalnih servisnih informacija, politike i mnogo toga drugog. Naš cilj je da zbližimo sve građane i da promovišemo multikulturalnost i sačuvamo tradiciju u ova nova vremena.