Plivanje za Časni krst na Savi u Sremskoj Mitrovici

časni krst
Photo by Tim Marshall on Unsplash
Oglas

Tradicionalno 23. plivanje za Časni krst na reci Savi u Sremskoj Mitrovici, održaće se 19. januara, na Bogojavljenje kod Hrama Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana. Prijave su u toku, a takmičari željno isčekuju dan kada će plivati za Časni krst.


Kao i ranijih godina, pre samog plivanja u 9 časova će se održati Sveta arhijerejska Liturgija, potom će ispred Hrama, oko 10:30 časova biti osveštana voda i blagosiljani plivači, a plivanje kreće od 11 časova.

Prošlogodišnja pobednica Kristina Uzelac je istakla da je veoma ponosna na svoj uspeh i da će se takmičiti i ove godine.

Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Grad Sremska Mitrovica, Hram Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana i Svebor družina „Sveti Dimitrije“. Organizatori ističu da je veliki poduhvat organizovati ovako nešto, ali i velika čast.

Prijave za plivanje za Časni krst mogu se podneti u crkvi Sv. Stefana, poznatoj kao Maloj crkvi svakog dana pre podne od 12 časova i posle podne od 17 časova, najkasnije do srede 16. januara. Svi učesnici će na poklon dobiti majice, a pobednika očekuje zlatnik.

(rtv.rs)

android aplikacija
Previous articleŠta se dešava u organizmu ako svaki dan jedemo med?
Next articlePolicija u gepeku pronašla ustreljenog srndaća