Planirali žreb bez Đokovića!!! – blizu odluke da mu ponište vizu i deportuju, Novak već spremio žalbu

tennis
Photo by Renith R on Unsplash
Oglas

Premijer Australije Skot Morison izjavio je danas da će odluku o tome da li će Novaku Đokoviću biti uskraćena viza za Australiju doneti ministar za imigracije Aleks Hok.

Prethodno je objavljeno da Morison, nakon sednice vlade, neće govoriti o statusu Đokovića.

„To je pitanje za ministra Hoka, on će o tome odlučiti“, rekao je kratko Morison na konferenciji za novinare, ne želevši da komentariše ništa više u vezi situacije sa Đokovićem, preneo je „Sidnej Morning Herald“..

Hok, zasad, nije doneo nikakvu odluku, niti se zna da li će je doneti.

Organizatori Australijan opena pomerili su glavni žreb za posle 06.15 sati po srednjoevropskom vremenu, očekujući da bi Morison mogao da kaže konačan status Đokovića, ali se to nije dogodilo.

Premijer Morison je, umesto o Đokoviću, pričao o kovid situaciji u Australiji.

On je rekao da cilj vlade nije da spreči svakoga da se ne zarazi.

„To nije realno, niti praktično izvodljivo“, kazao je on.

Morison je naveo da je cilj svake vlade da ublaži pritisak na bolnice i da ojača snagu zdravstvenog sistema.

„Tako da je ovo konstantan dnevni proces u kojem se balansira između potrebe da ljudi ostanu na poslu, ali i da se zaštite naše bolnice“, dodao je premije Australije.

Stav vlade prema vakcinaciji se nije promenio

Premijer Australije izjavio je danas da se stav vlade prema vakcinaciji u toj zemlji nije promenio.

Kada je na konferenciji za novinare upitan da li se nešto zna o statusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Morison je potvrdio da se ništa nije promenilo od utorka i da australijski ministar za imigracije Aleks Hok i dalje razmatra da li da otkaže Đokoviću vizu, preneo je „Sidnej Morning Herald“.

„Pozvaću se na poslednju izjavu ministra Hoka da je pozicija ista. Ovo su pitanja za to ministarstvo, koje može da razmatra ministar Hok, i ne bih više pričao o tome trenutno“, dodao je Morison.

Ni danas neće biti odluke ministra o deportaciji Đokovića

Aleks Hok, ministar za imigracije u Federalnoj vladi Australije, ni danas neće doneti odluku o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đokovića, potvrđeno je „Ejdžu“ i „Sidnej morning heraldu“. Hok i dalje razmatra odluku da iskoristi diskreciono pravo kao ministar i naloži deportaciju Đokovića, ali je potvrđeno da to neće učiniti danas.

To znači da će se saga o deportaciji i vizi Novaka Đokovića u Australiji preneti i na sedmi dan, prenose australijski mediji.

Kako se navodi, ministar Hok i dalje razmatra situaciju i odluku nije mogao da donese uprkos tome što je očekivano da isto uradi pred početak žreba za Australijan open.

Srbin je, u međuvremenu, nastavio sa pripremama za prvi grend slem sezone i održao novi trening na terenu „Rod Lejver arene“.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara, a u muškoj konkurenciji titulu bi trebalo da brani upravo Đoković.

Cicipas: Đoković radi stvari koje većina ne sme

Novak Đoković definitivno igra po svojim pravilima i radi neke stvari koje većina igrača ne bi imala petlju da uradi, izjavio je grčki teniser Stefanos Cicipas.

On je u intervjuu za indijski World Is One, jedan od najgledanijih „njuz kanala“ na svetu izjavio da lično nikada nije ni pomislio da krene na turnir u Melburnu nevakcinisan i da krši protokole.

„Pogotovo što je ATP objavio jasne kriterijume za ulazak u zemlju, ali nisu svi raspoloženi da prate pravila koje je odredila država. Mali procenat bira neki svoj put i čini da većina nas tenisera izgledamo kao budale“, istakao je Cicipas.

Novak već spremio žalbu – ponovo će se ići na sud


Novak Đoković će odmah uložiti žalbu i tražiti pravdu na sudu, ako Aleks Hok odluči da ga deportuje iz Australije.

Australijski „Ejdž“ prenosi da su Australijanci planirali žreb bez Đokovića, ali je on na kraju održan sa njim i odluka o deportaciji biće donesena u petak.

Izvor blizak Đokoviću govorio je za „Ejdž“ rekao je da ako Hok odluči da ga deportuje, da će se Novak odmah žaliti na sudu jer imaju dokaze zašto ne bi trebalo da ga deportuju.

Izvori „Ejdža“ prenose da Hok još prolazi kroz dokumentaciju koju su Novakovi advokati dostavili u sredu i da je zato odložio odluku za jedan dan.

Ako Hok odluči da ga deportuje, Novakov tim će odmah uložiti žalbu i ponovo ići na sud, a oni se nadaju da će suđenje početi u subotu i da će sve rešiti u nedelju.

Ubeđeni su u to jer Australijan open počinje u ponedeljak i više nema vremena za čekanje zbog početka turnira.

Neimenovani političar iz Vlade je za „Ejdž“ rekao da je Hok blizu odluke da mu poništi vizu i da ga deportuje, a to će smanjiti vreme za pripremu za novi odlazak na sud.

Ne zna se da li će po eventualnoj odluci Hoka Đoković biti vraćen u imigracioni hotel.

(rtv.rs)

android aplikacija
Previous articleU Kikindi otvorena nova kovid ambulanta
Next articleMašina za veš vam se često kvari? Ovo dugme nikad ne pritiskajte