PIVO NIJE ALKOHOL- DECA ĆE MOĆI DA GA KUPUJU U OGRANIČENIM KOLIČINAMA

SHARE
pivo
Pivo, izvor slike aljanh net

Često smo svedoci neobičnih zahteva, peticija i predloga građana ili grupa građana. Nova priča nam stiže iz najvećeg sela u Srbiji, Laćarka kraj Sremske Mitrovice.

Udruženje gradjana „Komšiluk“ iz Laćarka je podnelo inicijativu vezanu za kupovinu alkohola. Ona se odnosi na to da maloletna deca uz odredjen lekarski pregled mogu roditeljima da kupe alkohol ili bar pivo. Sama inicijativa je izazvala mnoge polemike u
društvu i negodovanje raznih udruženja.

Burno je bilo i na samoj sednici „Komšiluka“. Odluka je ipak izglasana i inicijativa će biti
dalje prosledjena. Stavove udruženja brani predsednik, izvesni Riki.

Roditelji su po njegovim rečima jasno dužni da odgaje, vaspitaju dete, sprovedu ga na pravi put. Riki zatim postavlja i pitanje. Ukoliko je dete sposobno da samostalno donese četiri piva iz lokalne prodavnice, ko tome sme da stane na put?

Po njegovim rečima niko, pa ni država ne bi smela da se meša. Vreme je da se kaže stop zabrani da mališani kupuju pivo u zamenu za razne povlastice od očeva!

p.s. Svi likovi, mesta i događaji su izmišljeni. Svaka sličnost sa istinitim likovima i događajima je slučajna. Ovaj članak služi samo jednoj svrsi a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu.
autor: FB LaGalačke vesti