Pića od kojih ćete imati najgore mamurluke

Pixabay
Oglas

Sada znamo koja su to pića koja će vam dati najgori mamurluk nakon konzumacije, a i ona s kojima ćete ipak malo bolje proći sledećeg jutra.

Većina je već upoznata s njim. Zloglasni mamurluk dan nakon legendarne zabave. Većina nas je barem jedanput patila od posledica „previše“ zabave noć pre. No, ono što nas očekuje jutro nakon izlaska zavisi od nekoliko varijabli.

S jedne strane mamurluk zavisi od opšteg stanja osobe koje je konzumirala alkohol. Svi znamo da se nekada nekim čudom izvučemo bez mamurluka iako smo sve radili identično kao i onaj put kada smo ga imali.

S druge strane količina alkohola isto tako utiče na mamurluk, a sada je studija pokazala da je i vrsta alkohola presudna kod mamurluka.

Prema studiji na više od 2.000 osoba, tekila je proglašena najgorim pićem za mamurluk. 23% ispitanika reklo je da su najgore mamurluke imali upravo od tekile. Odmah do nje sledi votka s 21% ispitanika.

Vino i viski nalaze se na 3. i 4. mestu, te se takođe ne preporučuju. 10% ispitanika prijavilo je mamurluk od piva.

S druge strane, čini se da su oni koji vole džin i skoč najbolje prošli. Samo 2 do 3 posto ispitanika smatra da osete posledice mamurluka nakon konzumacije ovih pića.

 

(Azra)

Previous articleKorona presek-Najnoviji epidemiološki podaci
Next articleNajčešći roditeljski strahovi i kako ih prevazići

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here