PETICIJA NOVOSAĐANA: Novac za doček na Trgu preusmeriti za lečenje dece

Ideja naših sugrađana nastala je nakon što su se u javnosti pojavile vesti da se pojedine gradske uprave u Srbiji odlučuju na slične poteze.

Neformalna grupa „Novosadska patrola“ pokrenula je peticiju kojom gradskim vlastima poručuju da odustanu od organizovanja proslave Nove godine na Trgu slobode, a novac koji su planirali da potroše na taj događaj doniraju u humanitarne svrhe.

Peticija pod nazivom „Neću proslavu, hoću da pomognem“ dostupna je za potpisivanje na sajtu peticije24.com, a u njoj se traži da „grad pare preusmeri na lečenje dece kojoj je to najpotrebnije“.

– Umesto šunda, kiča i programa koji intelektualno zadovoljava samo mali broj Novosađana, novac treba da bude preusmeren na neki humani čin kojim ćemo pomoći nekom malom sugrađaninu, da bi posle pomoći mogao da proslavlja još puno novih godina – stoji, između ostalog, u peticiji.

Nemanja Ostojin, inicijator peticije „Neću proslavu, hoću da pomognem“, rekao je za portal 021.rs da je peticija pokrenuta pre tri dana, te da je ideja nastala nakon što su se u javnosti pojavile vesti da neke gradske uprave u Srbiji odlučuju na slične poteze.

– Ovo je naš pokušaj da pomognemo ugroženima, koji su osuđeni na lečenje svoje dece SMS porukama – rekao je Ostojin, dodavši da je pismo sa istim zahtevima poslato i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

(MojNoviSad.rs)