Pet medalja za KK Srem na Balkanskom prvenstvu

SHARE
U organizaciji Balkanske federacije u Banja Luci je u periodu od od 30. maja do 2. juna održano 24. Balkansko prvenstvo za decu u karateu i katama.
vojvodinainfo

Prvenstvo je održamo u sportskoj dvorani “Borik”. Učešće je uzelo 1039 takmičara iz deset zemalja. To su: BIH, Crna Gora, Slovenija, Albanija, Bugaraska, Rumunija Turska, Srbija, Hrvatska i Makedonija. Srbiju je predstavilo 188 mališana u uzrasnim kategorijama od poletaraca do nada u katama i borbama.

Foto SM Sport

Iz karate kluba Srem za reprezentaciju Srbije nastupilo je pet takmičarki: Murić Miona i Perović Andjela u uzrastu 9 godina devojcice kategorija kate, u borbama je nastupila Biljana Dragojlović, zatim Sara Starčević i Elena Milošević u katama. Prema recima njihovog dugogodišnjeg trenera Ive Vinković koja je i ovaj put predvodila reprezentaviju zajedno sa selektorima i kolegama nacionalnim trenerima na ovo takmičenje je otišla kako ona kaže sa izuzetno spremnim takmičarkama što je potvrdio i sam rezultat.

Foto SM Sport

“Spremale smo se za ovo Balkansko Prvenstvo temeljno i taktički. Znala sam da je konkurencija jaka što mi je bio dodatni motiv da spremim moje devojčice bolje nego prošle godine. Ovaj put sve su se vratile sa medaljama što predstavlja neverovatan uspeh za KK Srem a veliki doprinos ukupnom rezultatu Srbije na ovom prvenstvu. Srbija je po broju medalja zauzela 4. mesto u generalnom plasmanu. Osvojeno je ukupno 30 medalja, 6 zlata, 7 srebra i 17 bronzi. Za reprezentaciju Srbije iz KK Srem osvojeno je 5 medalja i to 3 zlata i 2 bronze. Zlato su osvojile Andjela Perović u kategoriji devojčice 9 godina, Elena Milošević u kategoriji devojčice 12 godina i kata tim Anđela Perović, Miona Murić i Nadja Valšček . Bronzu su osvojle neverovatnim borbama u repasažu Miona Murić i Sara Starčević. Biljana Dragojlović nije uspela da izbori medalju u borbama ali pokazala je izuzetnu spremnost i predanost u borbi koja se završila nerešeno i odlukom sudija meč je presudjen u korist protivnice. Što se tiče ostalih mečeva mojih takmičarki mogu reći da su dominirale i za klasu bile bolje od konkurencije i veoma sam ponosna sa njima, one su dostigle sam vrh za svoj uzrast u karate sportu. Pred njima su blistave sportske karijere jer su pokazale sportsko ponašanje i spremnost da idu iz meča u meč da iz poraza naprave pobedu i dodju do pobedničkog postolja“ kaže sa ponosom njihov trener Iva Vinković.

Foto SM Sport
vojvodinainfo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here