Penzioneri dobijaju jednokratnu pomoć u iznosu od 3.000 dinara

SHARE
veće plate
Ilustracija, RSD

Početkom decembra, 1,7 miliona penzionera će dobiti jednokratnu pomoć od 3.000 dinara, za šta je izdvojeno 5,24 milijarde dinara. Pomoć će biti isplaćena na isti način kao što se i primaju penzije, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Takođe, ministar je u pisanoj izjavi naveo da je Srbija za isplatu jednokratne pomoći dobila i saglasnost Međunarodnog monetarnog fonda što potvrdjuje, kako je rekao, odlično stanje finansija.

Mali je rekao i da će se praksa pomoći penzionerima nastaviti dokle god ekonomski rezultati budu odgovarajući.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, čiju izjavu je takođe prenelo Ministarstvo finanasija, rekao je da Vlada nastoji da svi građani žive bolje i da će dodatni novac penzionerima biti isplaćen iz realnih prihoda.

Prihodi PIO fonda, zahvaljujući dobroj naplati poreza i doprinosa, manjoj nezaposlenosti, otvaranjem novih radnih mesta, ali i efiksnom borbom Inspektorata za rad protiv rada na crno, ostvarili su dodatni suficit. To je omogućilo da sada na kraju godine iz tih realnih prihoda izdvojimo dodatnih 5,24 milijardi dinara“, rekao je Đorđević.

On je rekao da će uskoro biti saopšten tačan datum isplate.