Penjački klub „Adrenalin“ postoji već dvadeset godina

SHARE
Penjački klub

Sportsko penjanje će 2020. godine postati nova olimpijska disciplina. Povodom toga imamo za vas priču vezanu za Penjački klub „Adrenalin“, najstariji klub te vrste u Vojvodini, koji je obeležio dvadeset godina postojanja.

Vanja Kuga, devojčica koja ima jedanaest godina i član je kluba „Adrenalin“, trenira penjanje šest meseci. Kaže da je do sada trenirala nekoliko sportova, ali da joj nijedan nije bio dinamičan i interesantan kao penjanje na visini po veštačkoj steni.

Aleksandar Šajatović je u klubu od 2001. godine. Tu je načinio prve pokrete na steni, a danas podučava mlađe članove. Ovaj sport nije lak, ali, kako napominje, želja za osvanjem visina, adrenalinom i pomeranjem granica je jača od svega.

U najstarijem Penjačkom klubu u Vojvodini do sada je svoje veštine u penjanju oprobalo više od 15.000 ljudi. Prvi penjački usponi Adrenalin tima bili su na zidovima Petrovaradinske tvrđave, a danas se mogu pohvaliti modernim prostorom i stenom visine 11,5 metara, površine 300 kvadrata.

Ovom prilikom poseban akcenat stavljen je na promociju sportskog penjanja, koje će od 2020. biti nova olimpijska disciplina. „Adrenalin“ tim očekuje da će se upravo zbog toga sve veći broj ljudi baviti ovim sportom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here