Par saveta uz koje će vam kupovina cipela biti laka

Vionic Shoes
Vionic Shoes
Oglas

Imate problema pri kupovini dobrih i udobnih cipela? Posle duge šetnje počnu da vas žuljaju? Evo par saveta koje treba da sledite.

Prave i pre svega udobne cipele čine nas zadovoljnim i privlačnim. Međutim, ako one ne odgovaraju vašem stopalu, pogotovu ako su u pitanju visoke potpetice, nije lako nositi ih, a na duže vreme se mogu stvoriti i problemi. Ako ćete se držati nekih poprilično jednostavnih pravila, verovatnoća da ćete pronaći udoban par za sebe mnogo je veća – stoga pripazite na ovih pet čestih grešaka pri kupovini svojih novih cipela/sandala.

1. Kada kupujemo cipele?

Cipele je najbolje kupovati krajem dana. Onda su stopala često već lagano natekla od celodnevnog hodanja. Ako te na kraju dana cipele ne žuljaju, veće su šanse da te neće žuljati ni na kasnonoćnom provodu.

2. Materijal?

Kožna obuća ima prednosti jer se lako prilagođava obliku stopala za vreme kretanja. Cipele od veštačke kože i polietilena „ne predaju i prilagođavaju“ se tako lako pa često pritiskaju i neudobne su. Ako već ne želite cipele od prave kože, onda birajte cipele napravljene od kvalitetnije veštačke kože ili tkanine.

3. Dobro isprobajte cipele u radnji

Pri isprobavanju cipela korisno je da malo skakućete i trčkarate po radnji. Možda zvuči glupavo, ali tako ćeš videti da li spadaju sa stopala ili te ipak stežu.

4. Skinite se i obujte više puta

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je takođe vrlo korisno. Tek više puta ponovljenim navlačenjem obuće pokazaće se mesta koja će kasnije žuljati.

5. Tražite savet

Potražite savet prodavačice jer ona vam može reći je li materijal cipela„dobar“ ili nije. To ti može biti itekako od pomoći, pa se nemoj ustručavati da pitaš!

android aplikacija
Previous articleTurčin uhvaćen na Batrovcima sa 300.000 funti
Next article4 miliona građana se prijavilo 100 evra, novac leže SUTRA!