Par saveta kako da poboljšate zdravlje ovog proleća

vreme za vežbanje
Foto: Mimagym.rs

Kada dođe lepo vreme onda nas stigne onaj osećaj kako želimo da se aktiviramo, poboljšamo kondiciju tako i zdravlje.

Ponekad nam potreban detoks, a za to nema boljeg perioda od proleća. Aktiviranje našeg tela ne znači samo vežbanje, već i uvođenje nekih manjih promena koje će poboljšati vaše zdravlje.

Uravnoteženo spavanje

San je jako važan za zdravlje, a manjak sna se povezuje manje-više sa svim zdravstvenim problemima, od viška kilograma do Alchajmera.

Kada je reč o ishrani..

Jedite celer

Stručnjaci hvale celer kao namirnicu koja pomaže u snižavanju krvnog pritiska, verovatno zbog toga što sadrži kalijum i ftalide – sastojke koji opuštaju mišiće oko arterija.

Celer takođe ima i efekat diuretika, pa će pomoći u eliminisanju viška tečnosti. Ali znajte da smuti od celera nije najbolja opcija za konzumiranje ove namirnice, piše na sajtu b92.net

Jedite pečurke

Ekstrakt pečuraka je sve češći sastojak proizvoda za negu kože jer ima antiejdžing dejstvo. Zato, jedite pečuke koje, pored ovog efekta, jačaju i imuni sistem.

Pijte kefir

Fermentisane namirnice, među kojima i kefir, dobro deluju na dobre bakterije u crevima, a sprečavaju da loše bakterije „preuzmu kontrolu“.

Masažom izbacite toksine

Masaže će vas opustiti, poboljšati cirkulaciju i pokrenuti izbacivanje toksina iz tela. Eto, i korisno i opuštajuće….

Vežbajte kod kuće

Ne postoji dovoljno dobar izgovor da ne vežbate, posebno danas kada na Jutjubu možete da nađete toliko vežbi koje možete da radite kod kuće, bez ikakve opreme.