PANČEVO: Dva nova odeljenja u Mašinskoj školi

Mašinska Škola Pančevo
Foto: masinska.edu.rs Mašinska Škola Pančevo

U novoj školskoj godini u Mašinskoj školi Pančevo umesto 9 biće upisano 11 novih odeljenja, jer je ova škola dobila mogućnost da dodatno upiše učenike na smer tehničar mehatronike i bravar – zavarivač i operater. U ovoj školi nastavljaju i sa dualnim obrazovanjem.

Interesovanje privrednika za tehničara mehatronike omogućilo je Mašinskoj školi u Pančevu da od narednoj 2019/ 2020 godine upiše 60 učenika na ovaj smer. Osim mehetroničara biće povećan i broj dece koja će moći da upišu smer braver – zavarivač, kaže Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole Pančevo, za TVP.

Tehničar  mehatronike u Mašinskoj školi Pančevo je smer koji traje 4 godine i omogućava deci da odmah nađu posao ili da nastave školovanje, jer dobijaju znanje iz mašinstva, elektrotehnike i elektronike.

U narednoj školskoj godini Mašinska škola Pančevo će upisati 35 odeljenja mašinske  i saobraćajne struke. Napominju da su otvoreni za sve one kojima su neophodne informacije o smerovima  i o znanju koje se stiče u ovoj školi.

Izvor: TVP