Palić Film Fest: 5 REDITELJKI ČIJE FILMOVE NE SMETE PROPUSTITI

Oglas

IZDVAJAMO SA PALIĆ FILM FESTIVALA: 5 REDITELJKI ČIJE FILMOVE NE SMETE PROPUSTITI

Na predstojećem 28. Festivalu evropskog filma Palić, koji će se održati od 17. do 23. jula 2021. na nekoliko lokacija u Subotici i na Paliću, publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina.

Iz bogatog filmskog programa preporučujemo 5 rediteljki čije filmove ne smete propustiti:

NUN OF YOUR BUSINESS


Hrvatska 2020 / 01:11
Selekcija: Paralele i sudari
Režija: Ivana Marinić Kragić

Dve časne sestre upoznale su se u samostanu i zaljubile. Pratimo njihovu priču od zaređenja u potrazi za duhovnijim i boljim životom pa do odluke o napuštanju samostana.

DUHOVI

Turska, Francuska, Katar 2020 / 01:30
Selekcija: Paralele i sudari
Režija: Azra Deniz Okyay

U danu u kojem se u celoj zemlji raspada elektrosistem, četvorica neznanaca iz različitih slojeva društva, slučajno se nađu u mreži trgovine drogom po istanbulskim getoima.

THE FAREWELL

Slovenija 2020 / 01:05
Selekcija: Zemlja u fokusu
Režija: Petra Seliškar

Filozofska meditacija o mladom Tomažu Pengovu, jednom od najvećih muzičara u slovenačkoj istoriji i autoru mnogih vanvremenskih pesama, od kojih će ga neke pratiti na ovom filmskom putovanju kroz njegov svet. U nasleđu Pengova nalazi se Odpotovanja, prva rok kantautorska ploča objavljena u bivšoj Jugoslaviji.

NEĆU DA BUDEM LUZERKA

Slovenija 2018 / 01:28
Selekcija: Zemlja u fokusu
Režija: Urša Menart

Špela ima skoro trideset godina. Diplomirala je istoriju umetnosti – znači da nikada nije imala stabilan posao; zarađuje samo povremenim poslovima. Za razliku od svoje dve najbolje drugarice koje su se odselile nekoliko godina ranije i ne planiraju da se vrate, Špela insistira na ostanku u Ljubljani, iako joj se većina društvenog života odvija preko Skajpa. Kada završi na kauču svojih razočaranih roditelja bez novca, posla i prijatelja, shvata da će biti mnogo teže odrasti nego što je mislila.

PRIPREME ZA ZAJEDNIČKI ŽIVOT NA NEODREĐENO VREME

Mađarska 2020 / 01:35
Selekcija: Novi mađarski film
Režija: Horvát Lili

Marta, četrdesetogodišnja neurohirurškinja, se zaljubljuje. Ostavlja svoju blistavu američku karijeru i vraća se u Budimpeštu da započne novi život sa voljenim čovekom. Uzalud ga čeka na Mostu slobode – ne pojavljuje se. Marta ga očajnički traži, i kada ga konačno pronađe ljubav svog života, on tvrdi da se nikada nisu sreli.

android aplikacija
Previous articleJedan preminuli i skok broja novozarežnih!
Next articleUlaganje u budućnost uzgajanjem starih sorti – Gde nabaviti seme?