Ovo je direktorka škole koju je muž rafalima izrešetao kao i njenog ljubavnika! (FOTO)

VojvodinaInfo (Narcisa Božić)

U Osnovnoj školi „Sava Šumanović“ u sremskom selu Erdevik jutros u 9,30 sati desio se stravičan zločin, kada je P.G.(53) rafalnim hicima iz automatske puške M-70A najpre u njenoj kancelariji usmrtio svoju suprugu, direktorku škole Branislavu C.G(49), a potom u domarskim prostorijama i njenog ljubavnika M. B.(55).

-Svi smo u šoku zbog strašne tragedije kakvu selo ne pamti! C.G. je Erdevičanka, radila je u ovoj školi godinama kao učiteljica, da bi na mesto direktora bila postavljena pre par godina. Otprilike u isto vreme ovde je počeo da radi i pokojni M.B., koji je razveden, a bivša žena mu je iz Erdevika.

On ima dve ćerke od 26 i 24 godina, koliko mi znamo. Radio je kao vozač školskog kombija za prevoz dece i nastavnika. U selu se pričalo da su bili u tajnoj vezi i da je muž za to saznao, što ne mogu da tvrdim, ali je istina da je bila vatrena žena, priča jedan meštanin, koji je želeo da ostane anoniman.

Niko od rodbine ubijene nije hteo da govori za medije, a vrata porodične kuće nedaleko od škole ostala su zatvorena za brojne novinarske ekipe.

– Otac je davno umro, a njena majka je pod sedativima, ovo je druga tragedija koja ju je zadesila, pre godinu dana izgubila je sina. Ona je često svojim automobilom dolazila da obiđe majku. Komšije sad pričaju da je navodno pre nekoliko dana ostavila muža i sinove od 22 i 16 godina i iz Šida došla ovde da živi. Čula sam da je sinoć njen muž dolazio i navodno je molio da mu se vrati, priča jedna komšinica.

B.G.

Ubica je radio kao lovočuvar u Šumariji Morović i pretpostavlja se da je pucao iz službenog oružja.

-Jutros neposredno pred sam čin ubistva P.G. je otišao kod svog lekara u šidskom Domu zdravlja, jer mu je, kako je rekao, danima loše i ne može da se smiri i spava. Lekarka mu je prepisala neka sredstva za umirenje. Šta se posle izdešavalo u njegovoj glavi niko ne zna!-kaže naš izvor.

P.G. je sa sobom poneo automatsku pušku, popeo se na sprat škole do direktorske kancelarije i rafalnom paljbom izrešetao suprugu, a potom se hladnokrvno spustio do domarskih prostorija u školskom dvorištu i domaru, starijem Erdevičanu, koji je u tom momentu sedeo sa ubijenim M.B., poručio: „Ti izađi napolje, tebi neću ništa“ , a zatim preostale metke iz okvira sasuo u M.B.

Pripadnici policije i Višeg tužilaštva vršili su uviđaj na licu mesta do popodnevnih sati, dok su tela ubijene B.G. i M.B. upućena na obdukciju u Institit za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Antrfile: „B.G. je bila sposobna direktorka“

-Ne znam ništa o njenom privatnom životu, ali je ubijena B.G. bila sposobna kao rukovodilac škole i direktorka. Odlično smo sarađivali protekle dve godine, organizovali brojne manifestacije i promocije knjiga u školi. Kao lavica se borila da se zbog manjka učenika škola ne ugasi, kaže njen saradnik iz Sremske Mitrovice.

Autor: VojvodinaInfo (Narcisa Božić)