Ove tri stvari odmah IZBACITE IZ FRIŽIDERA! Evo i zašto

Foto: difisher/pixabay.com
Oglas

Hrana koja je i dalje u roku trajanja može da izazove zdravstvene probleme, ako ste napravili ove greške!

Pravilna ishrana je važna za zdravlje, a čak i iz frižidera, koji uvek smatramo najbezbednijim mestom za lako kvarljive namirnice, mogu „vrebati“ bakterije. Ove tri stvari bi trebalo da bacite odmah, da ne biste ugrozili zdravlje i dobili trovanje hranom!

1. Hrana bez poklopca

Nikada nemojte stavljati ostatke hrane bez poklopca, u otvorenoj činiji, šolji ili šerpi. Frižider izvlači vlagu iz hrane, pa ćete najpre izgubiti ukus, ali možete biti i u opasnosti.

Ako ste, recimo, ostatke pripremljenog jela od povrća stavili blizu svežeg mesa, može se desiti da bakterije koje se nalaze na mesu pređu i u vaše gotovo jelo. Ako ćete ga samo malo podgrejati, a ne ponovo prokuvati, rizikujete trovanje hranom.

2. Hrana koju ste već malo „štrpnuli“

Svima nam se dešava da zavirimo u frižider, nemamo baš vremena da sednemo i jedemo, pa možda uzmemo dve-tri kašike nečega ukusnog. Ako to radite sa jelom, salatom ili mlečnim proizvodom za koje ste namerili da traju više dana, nikako ih ne ostavljajte u frižideru nakon što ste više puta zahvatili kašikom, pa pojeli, pa opet istom kašikom uzeli još malo.

Bakterije iz vaših usta mogu da naprave problem sledećoj osobi koja će jesti tu hranu. Uvek izdvojite još dvadesetak sekundi da čistom kašikom sipate sebi malu porciju, umesto da uzimate pomalo istom kašikom.

3. Piće koje ste otpili, pa vratili da se hladi

Ljudi koji vole mleko znaju o čemu pričamo, mrzi vas da uzmete čašu, gucnete iz tetrapaka ili flaše i vratite ih u frižider. Ovo je takođe nehigijenski i može da dovede do prenosa virusa i bakterija.

(MONDO)

Previous articleIma li u Srbiji sladoleda koji su u Hrvatskoj POVUČENI ZBOG PESTICIDA?
Next articleKoji bi bili uslovi za primanje garantovane penzije