Otvorena nova kineska fabrika

SHARE

Svečanim presecanjem vrpce, u Kragujevcu je otvorena kineska fabrika “Janfeng automotiv interiors”, koja će proizvoditi komponente za unutrašnjost automobila.

adsteam seo i izrada web sajta

Kompanija, sa sedištem u Šangaju, ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih.

Crvenu vrpcu presekli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine Čen Bo, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, predstvnici fabrike Remon Fos, Mišel Šahler, Stiv Mesaroš i Milan Raović, kao i predstvnica zaposlenih Anka Duričić.

Predsednik Vučić je rekao da je danas važan dan za Kragujevac i Srbiju. Zahvalio je ambasadorki Čen Bo na velikom angažovanju na dovođenju ove kompanije u Srbiju i čestitao prvim zaposlenim radnicima, a ima ih 193.

Ambasadorka Čen Bo je rekla da je Kragujevac srpski grad poznat po automobilskoj industriji, po “Zastavi”.

“Mogu reći da je kompanija našla pravo mesto za sebe u Srbiji”, rekla je ambasadorka i dodala da će do 2023. godine vrednost proizvodnje dostići 76 miliona evra.

“Uverena sam da će otvaranje fabrike koristiti razvoju fabrike u Evropi, ali i ekonomskom prosperitetu Kragujevca”, rekla je ambasadorka Čen Bo.

adsteam seo i izrada web sajta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here