Otvoren novi sportski teren u Ritiševu

SHARE
Ritiševo, Foto: Evršac.rs

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović sa saradnicima prisustvovala je svečanom otvaranju novog sportskog terena u Ritiševu, pored odeljenja Osnovne škole Branko Radičević. Kako je istakla, jedan od prioriteta lokalne vlasti jeste stvaranje boljih uslova za mlade, bilo da žive na selu ili u gradu.

adsteam seo i izrada web sajta

„Kada govorimo o izgradnji sportskih terena, sela su nam bila prioritet, jer su bila zapostavljena. U selima čak nije bilo ni adekvatnog prostora da se naprave sportski tereni ili igrališta. Radili smo na tome i uspeli. Pronašli smo mesta, rešili sve imovinsko-pravne odnose i izgradili terene“, rekla je gradonačelnica Mitrović.

Član Gradskog veća resorno zadužen za ruralni razvoj Slaviša Maksimović naglasio je da je Srpska napredna stranka od momenta ulaska u vlast radila na izjednačavanju uslova na selu sa uslovima života u gradu.

„Rekonstrukcija škola, domova zdravlja, kulturnih domova, igrališta i sportskih terena, jedan su od načina na koji pokazujemo da nam je stalo do boljih uslova života na selu. Time šaljemo jasnu poruku da nam je stalo do meštana svih naseljenih mesta i do mladih“, rekao je Maksimović.

Najveću korist od ovog sportskog terena imaće deca, njih skoro 130, koliko ih pohađa školu u Ritiševu. Sada će časove fizičkog imati u mnogo boljim uslovima.

Sledeće selo po redu je Parta. Projektno tehnička dokumentacija za sportski teren je urađena, radovi počinju i završavaju se sledeće godine.

adsteam seo i izrada web sajta