Otvoren konkurs za 1.000 novih radnih mesta u kompaniji Lidl

RTV

Kompanija Lidl Srbija objavila je da će sutra raspisati konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom Srbije. U saopštenju ove kompanije navodi se, da će operativno poslovanje Lidl početi tokom ove godine, istovremenim otvaranjem između 10 i 20 prodavnica.

Raspisaće se konkurs za radna mesta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Inđiji, Somboru, Subotici, Zrenjaninu, Leskovcu, Jagodini, Kikindi, Smederevu, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Šapcu, Užicu i Vršcu. Samo u Beograda planira se zapošljavanje oko 300 radnika. Lidl će u svakom od gore pomenutih gradova zaposliti više od 40 prodavaca.

U saopštenju kompanije Lidl ističe se, „Lidl Srbija će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove, u pogledu naknade i radnog okruženja. Prodavci u Lidlu imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu ‘svaki minut se plaća'“.

Raspisivanjem ovog konkursa započinje najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji.

„Naš cilj je da kupcima širom Srbije ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta po kome je Lidl prepoznat u svetu, pa ćemo, u skladu sa širenjem mreže i potrebama poslovanja, nastaviti sa zapošljavanjem“, dodaje Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla Srbija.

Zainteresovani kandidati koji žele da rade mogu se prijaviti putem sajta – karijera. lidl.rs.

Obavezan uslov je da imaju minimum srednju stručnu spremu. Iskustvo u radu sa kupcima je prednost, ali ne i neophodan uslov.

U skladu sa Lidlovim jedinstvenim modelom poslovanja, dodaju, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko poslova slaganja robe do rada u pekari i usluživanja kupaca.

Iz kompanije navode i, „U sklopu temeljnih priprema za uspešno obavljanje radnih zadataka, Lidl će svim budućim zaposlenima organizovati sveobuhvatnu plaćenu obuku, koja ima za cilj uvođenje u posao i osposobljavanje zaposlenih za rad“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here