Otvoren 86. Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

poljoprivredni sajam
Foto: PV portal

U Novom Sadu danas je otvoren 86. Međunarodni poljoprivredni sajam, na kome će svoje proizvode i usluge predstaviti 1.518 firmi, institucija i organizacija iz zemlje i inostranstva.

Ove godine Sajam će prvi put imati i Zemlju partnera, Italiju, i Zemlju prijatelja, Tunis.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je na otvaranju da država koja ima snažnu poljoprivredu, zdravu zemlju i dobre domaćine, ne treba da brine za svoju budućnost.

„U Srbiji je povećan nivo subvencija i preferencijalnih kredita za poljoprivrednike, samo ove godine budžet ministarstva poljoprivrede je za sedam milijardi veći nego prošle godine. Pokrajinska vlada obezbedila je podsticaje za mlade poljoprivrednike. Imamo političku stabilnost, a Srbija je međunarodno priznata zemlja. Zahvaljujući predsedniku Srbije i Vladi Srbije, naši poljoprivrednici mogu da plasiraju svoje proizvode, imaju povlašćenije uslove, što ih tera da budu konkurentniji“, rekao je Vučević, prenosi Tanjug, (izvor): RTV

Резултат слика за Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Za izložbu poljoprivredne mehanizacije koja čini trećinu otvorenog izlagačkog prostora, svake godine je izuzetno interesovanje posetilaca. U godini u kojoj Novosadski sajam obeležava 95 godina postojanja, za posetioce 85. poljoprivrednog sajma u poklon nagradnoj igri pripremljena su i dva traktora i roto freza.

Međunarodni poljoprivredni sajam, 85. po redu, počeo je danas i trajaće do ponedeljka 21. maja u Novom Sadu.