Otvara se REČNI granični prelaz na TISI, u planu je i velnes centar

Tisa (Foto: Suzana Obradović)

Otvaranje rečnog graničnog prelaza na Tisi i izgradnja velnes centra prioriteti su u turističkom razvoju Kanjiže, koja poseduje mnogo nedovoljno iskorišćenih turističkih resursa, a kojima bi trebalo naći upotrebnu vrednost i dodatno ih plasirati putem adekvatne medijske kampanje na domaće i inostrano tržište – zaključak je sastanka pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Nenada Ivaniševića sa rukovodstvom ove severnobanatske opštine.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima unapređenja stanja u turizmu u Kanjiži, o povezivanju turističkog proizvoda koji nudi ova opština sa turističkom infrastrukturom okolnih lokalnih samouprava. Ovim bi se kreiralo jedinstvo ponude i zajednički turistički proizvod sa mnogo sadržaja koje zahteva moderan turista kako bi ostao „dan duže“ u Vojvodini.

– Reka Tisa, sa svim svojim potencijalnim pratećim sadržajima, je već sama po sebi resurs od izuzetnog značaja. Zajedno ćemo raditi na što bržoj realizaciji prelaza i na što boljem funkcionisanju. Osim toga, saglasili smo se u tome da ćemo uputiti novac iz pokrajinskih fondova, i biće raspisan konkurs za čitavu samoupravu za digitalni marketing, kako bi se bolje mogli oglašavati i popularisati turističku ponudu, jer je to izuzetno važno – najavio je Ivanišević.

Po njegovim rečima Kanjiža sadrži mnogo stvari koje se mogu upotrebiti u novoj strategiji razvoja turizma Vojvodine.

– Objekat hotela koji je u vlasništvu lokalne samouprave jeste dobar primer kako u nekim lokalnim samoupravama može da se ponudi mogućnost razvoja turizma. Moramo svi zajedno da radimo da Vojvodinu predstavimo kao jedinstveni turistički proizvod i da ona bude mesto gde će turisti provesti više od pet dana i potrošiti značajno više novca – poručio je Ivanišević

Kako je objasnio Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža, lokalna samourava će nastaviti da pomaže turističke delatnike na polju marketinga i nastupa na tražištu.

– Izgradnja jednog velnes centra i dalje je glavni prioritet, uz izgradnju akvaparka, i u tesnoj je vezi sa našom banjom, specijalnom bolnicom. S druge strane želimo da razvijamo turizam na obali Tise, uz jačanje vodnog turizma. Planiramo da razvijamo ne samo kopneni prekogranični saobraćaj, već i rečni – naglasio je Fejstamer.

Izvor/autor:

eKapija.com